191228 OpgaveKringdagMontferland2020 700*.pdf

 

Schutters uit heel Montferland vieren feest in Didam

Schutters uit heel Montferland vieren feest in Didam

180422 DG SchuttersVierenFeest 700 Kringdag. © DG

VIDEO│DIDAM - Vanuit alle dorpen van de gemeente Montferland waren de schutterijen naar Didam getogen voor het jaarlijks schuttersfestijn.

Gerard Menting

Meer dan 1.500 actieve leden van schutterijen gingen zondag in Didam op diverse onderdelen met elkaar in de slag om te bepalen wie er dit jaar het beste voorstaat. De belangrijkste titel die op het spel staat is die van Kringkoning. De koningen van de 13 deelnemende schutterijen en gilden strijden volgens de schiettraditie van de organiserende vereniging. Dit jaar is dat Schutterij De Eendracht en daar wordt met kaartschieten en lepelschieten bepaald wie de beste is.

Naast schieten en ringrijden, om de koning en koningin te bepalen, zijn marcheren, defileren, vendelen en wedstrijden voor majorettes andere wedstrijdonderdelen.

Kringkoning bij de schutters werd Rutger Rutjes van Schutterij De Eendracht Didam. Kringkoning bij het Ringrijden werd Pim ten Oever (Schutterij De Eendracht Nieuw-Wehl). Jeugdkoning werd Jesper Menting (Schutterij St. Antonius Nieuw-Dijk).

De Gelderlander, editie Liemers d.d. 22-04-2018